Zákusky

Margot řez




Zákusek s Margot čokoládou.

Ingredience
Těsto 1:
4 kusy vejce
4 polévkové lžíce krystalový cukr
5 polévkové lžíce polohrubá mouka
2 polévkové lžíce voda
2 polévkové lžíce olej
1 polévková lžíce kakao
1 čajová lžička prášek do pečiva
Těsto 2:
4 kusy vejce
4 polévkové lžíce krystalový cukr
5 polévkové lžíce polohrubá mouka
2 polévkové lžíce voda
2 polévkové lžíce olej
1 kus Margot čokoláda
1 čajová lžička prášek do pečiva
Krém:
6 kusy vejce
220 gramů krystalový cukr
500 gramů máslo
1 kus Margot čokoláda
2 polévkové lžíce kakao
džem
Poleva:
200 gramů čokoláda
70 gramů Cera
Postup

Těsto 1: vejce s cukrem vyšleháme do pěny přidáme olej a vodu. Vařečkou jemně vmícháme prosátou mouku, kakao a prášek do pečiva. Cesto vylijeme na plech s papírem a upečeme.

Těsto 2: vejce s cukrem vyšleháme do pěny přidáme olej a vodu. Vařečkou jemně vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu Margot. Těsto vylijeme na plech s papírem a upečeme.

Krém: vajíčka vyšleháme s cukrem nad párou do husté pěny, asi 15 minut. Do vychlazených vajec zašleháme máslo a vyšleháme hladký krém. Krém rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme nastrouhanou Margot čokoládu. Do druhé vmícháme kakao.

Poleva: čokoládu s Cerou rozpustíme nad párou utřeme.

Dokončení: kakaový plát potřeme džemem, navrstvíme na něj margotkovou nádivku a rozetřeme. Na nádivkou položíme margotkový plat a potřeme džemem. Na džem natřeme kakaovou nádivku necháme ztuhnout v chladu a nakonec zákusek polijeme čokoládovou polevou.





Ochutnejte také