Dorty

Čokoládový dort s višněmi




Kamila | Čokoládový dort s višněmi

Dort na přání, kombinace čokolády a višní je opravdu skvělý.

Ingredience
Na dva korpusy:
8 kusy vejce
6 polévkové lžíce špaldová mouka celozrnná
4 polévkové lžíce kakao
10 polévkové lžíce cukr
Čokoládová náplň:
400 mililitrů mléko
1 balíček čokoládový pudink
3 polévkové lžíce třtinový cukr
200 gramů čokoláda 70%
250 gramů mascarpone
Ovocná náplň:
1 kus višňový kompot
1 polévková lžíce Solamyl
Postup

Korpus: Upečeme dva korpusy o průměru cca 24 cm, každý ze 4 vajec, 3 pl mouky, 2pl kakaa a 5 pl krys.cukru.

Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu. Na závěr krátce přišleháme po jednom žloutku a již lehce ručně prosetou mouku smíchanou s kakaem. Pečeme v kulaté formě (moje měla průměr 24 cm) vystlané pečícím papírem při teplotě cca 170°C (možná vám postačí i 160°C) cca 45 minut, nebo podle zkušenosti se svou troubou. Necháme vychladnout. Postup zopakujeme s druhým korpusem. Po vychlazení každý z korpusů přeřízneme na poloviny.

Čokoládová náplň: Z mléka, cukru a pudinku, uvaříme hustý pudink. Do horkého zamícháme čokoládu. Mícháme dokud se nerozpustí. Na vrch uložím potravinovou fólii a necháme vychladnout, můžeme to urychlit studenou vodní lázní.

Mascarpone vyšleháme do tuha, chci-li sladší krém můžeme přidat ještě 1PL moučkového cukru. Chcete-li tužší krém použijte místo mascarpone 250 g změklého másla. Ručně lehce vmícháme vychlazený pudink. Můžeme dát ještě ztuhnout do chladu.

Ovocná náplň: Celý kompot přelijeme do hrnce, v troše vody rozmícháme Solamyl, nalijeme ke kompotu a vaříme do zhoustnutí. Za občasného míchání necháme vychladnout.

Dokončení: Korpusy prořízneme napůl. Spodní korpus potřeme tenčí vrstvou krému (cca 1/4), na kterou rozetřeme cca 1/3 ovocné náplně, překryjeme druhým korpusem. Postup zopakujeme ještě dvakrát. Dort potřeme krémem podle potřeby i boky. Dáme ztuhnout do chladničky. Hambím se Vychlazený dort ozdobíme podle fantazie.

Doplňující obrázky
Čokoládový dort s višněmi, Recepty na dorty, Kamila, 1

Kamila

Čokoládový dort s višněmi, Recepty na dorty, Kamila, 2

Kamila

Čokoládový dort s višněmi, Recepty na dorty, Kamila, 3

Kamila





Ochutnejte také