Cukroví

Drobné linecké pečivo




Tradiční drobné pečivo

Ingredience
250 gramů Palmarin
375 gramů hladká mouka
125 gramů moučkový cukr
1 kus vanilkový cukr
1 kus vejce
trochu citrónová kůra
Postup

Nejprve dáme do misky všechny sypké suroviny, přidáme změklý palmarin nakrájený na kostičky a nakonec vejce a citrónovou kůru. Rukama zpracujeme těsto, které pak přikryjeme fólií a dáme do chladničky na 1 hodinu.

Troubu si předehřejeme na 170 C a připravíme plech, na který dáme pečící papír.

Těsto po odstátí vyjmeme na pomoučněný vál a vyválíme na tloušťku asi 3-4 mm.

Vykrojené tvary ukládáme na plech a pečeme 10-12 min (závisí na troubě) dokud ze spodu nezačnou chytat barvu. Více chutných receptů na instagramu @frommykitchendotcom





Ochutnejte také