Jahodově tvarohové dezerzy ve skleničce
Ingredience
| 150 | gramů | máslové sušenky |
| 45 | gramů | máslo |
| 250 | gramů | mascarpone |
| 250 | gramů | tvaroh jemný |
| 100 | mililitrů | šlehačková smetana |
| 800 | gramů | zmrazené jahody |
| 8 | kusy | želatina plátková |
| moučkový cukr | ||
| jahodový džem |
Postup
Keksy si rozmixujeme a přidáme k nim rozpuštěné máslo, směs pořádně promícháme.
Krem: tvaroh, mascarpone, sl. smetana a prask. cukr podle chuti si spolu vymícháme.
Jahodové želé: jahody si dáme vařit, uvařeně rozmixujeme a podle chuti přidáme prask.cukr, mezi tím si připravíme zelatinu podle návodu. Do horkých rozmixovaných jahod po jedné přidáváme nabobtnanou vysmykanou želatinu a pořádně mícháme dokud se nám neroztaje.
Postup:
Rozložíme si skleničky a plníme následovně: sušenku na to dáme krem, potřeme džemem a znovu dáme sušenky na které dáme krem a zalijeme to jahodovou mírně vychladlou zelatinou. Dáme ztuhlou do chladničky a podle fantazie ozdobíme.
Doplňující obrázky

