Nepečené

Jahodové dezerty




Jahodově tvarohové dezerzy ve skleničce

Ingredience
150 gramů máslové sušenky
45 gramů máslo
250 gramů mascarpone
250 gramů tvaroh jemný
100 mililitrů šlehačková smetana
800 gramů zmrazené jahody
8 kusy želatina plátková
moučkový cukr
jahodový džem
Postup

Keksy si rozmixujeme a přidáme k nim rozpuštěné máslo, směs pořádně promícháme.

Krem: tvaroh, mascarpone, sl. smetana a prask. cukr podle chuti si spolu vymícháme.
Jahodové želé: jahody si dáme vařit, uvařeně rozmixujeme a podle chuti přidáme prask.cukr, mezi tím si připravíme zelatinu podle návodu. Do horkých rozmixovaných jahod po jedné přidáváme nabobtnanou vysmykanou želatinu a pořádně mícháme dokud se nám neroztaje.

Postup:
Rozložíme si skleničky a plníme následovně: sušenku na to dáme krem, potřeme džemem a znovu dáme sušenky na které dáme krem ​​a zalijeme to jahodovou mírně vychladlou zelatinou. Dáme ztuhlou do chladničky a podle fantazie ozdobíme.

Doplňující obrázky
Jahodové dezerty, Recepty na nepečené zákusky, Sandra Hvilová, 1





Ochutnejte také