Koláče

Bublanina babičky




aramana | Bublanina babičky

Upečte si starou, poctivou klasiku jako ji kdysi pekli naše babičky, přesně takovou, kde vám ovoce udrží na hoře, nespadne na spodek koláčku.

Ingredience
150 gramů máslo
250 gramů moučkový cukr
5 kusy vejce
1⁄2 balíček vanilkový cukr
320 gramů polohrubá mouka
5 polévkové lžíce mléko
3⁄4 balíček prášek do pečiva
400 gramů ovoce
Postup

Úplně měkké máslo (nebo rostlinný tuk), vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem zcela do bíla. Po jednom přišleháváme žloutky, poté mléko po lžících.

Šlehám v robotu a celé tohle mi trvá deset minut. Z bílků vyšleháme sníh a postupně, na střídačku, do máslové hmoty zamícháváme sníh a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Plech vymažeme a vysypeme moukou, těsto rozetřeme na plech. Umyté a dobře okapané ovoce ukládáme na těsto těsně vedle sebe.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 30-35 minut.
Dobrou chuť!

Výnos
1 plech





Ochutnejte také