aramana | Bublanina babičky
Upečte si starou, poctivou klasiku jako ji kdysi pekli naše babičky, přesně takovou, kde vám ovoce udrží na hoře, nespadne na spodek koláčku.
Ingredience
| 150 | gramů | máslo |
| 250 | gramů | moučkový cukr |
| 5 | kusy | vejce |
| 1⁄2 | balíček | vanilkový cukr |
| 320 | gramů | polohrubá mouka |
| 5 | polévkové lžíce | mléko |
| 3⁄4 | balíček | prášek do pečiva |
| 400 | gramů | ovoce |
Postup
Úplně měkké máslo (nebo rostlinný tuk), vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem zcela do bíla. Po jednom přišleháváme žloutky, poté mléko po lžících.
Šlehám v robotu a celé tohle mi trvá deset minut. Z bílků vyšleháme sníh a postupně, na střídačku, do máslové hmoty zamícháváme sníh a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Plech vymažeme a vysypeme moukou, těsto rozetřeme na plech. Umyté a dobře okapané ovoce ukládáme na těsto těsně vedle sebe.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 30-35 minut.
Dobrou chuť!
Výnos
1 plech

