Zpracovávám jablka. Našla jsem recept na tento úžasný koláček plný čokoládové chuti.
Ingredience
3 | kusy | jablka |
1 | hrnek | hladká mouka |
1⁄2 | hrnek | máslo rozpuštěné |
1 | kus | vejce |
1 | hrnek | Granko |
1⁄2 | hrnek | mléko |
1 | čajová lžička | prášek do pečiva |
1⁄2 | hrnek | cukr |
150 | gramů | čokoláda |
4 | polévkové lžíce | zakysaná smetana |
5 | polévkové lžíce | rybízový džem |
1⁄2 | hrnek | uvařená káva |
Postup
Do mísy dáme všechny suroviny podle rozpisu, jablka přidáme nastrouhané. Promícháme a vytvoříme polotuhé těsto.
Těsto vylijeme na menší plech 25×35 cm, zarovnáme a dáme péct cca 40 minut 180 st.
Ještě horký koláč po upečení potřeme rybízovým džemem. Koláč necháme vychladnout.
Připravíme si polevu. Rozpustíme čokoládu a tu smícháme se zakysanou smetanou. Polevu rozetřeme na koláč.
Koláček je plný čokolády a šťavnatý.
Doplňující obrázky