Jahodovo smetanové srdce se zrcadlovou polevou zdobené jahodami
500 | gramů | jahody |
6 | plátky | želatina |
700 | gramů | šlehačková smetana |
90 | gramů | voda |
85 | gramů | šlehačková smetana |
100 | gramů | moučkový cukr |
200 | gramů | bílá čokoláda |
3 | plátky | želatina |
potravinářská barva červená | ||
70 | gramů | cukr |
Jahody spolu s cukrem 70g si přivedeme k varu. Následně je rozmixujeme a přidáme k rozmixovaným jahodám 6ks platkové želatiny, kterou jsme si předtím namocili do zimní vody přičemž celou dobu mícháme. Jahodové želé necháme vychladnout do studena.
Vysleháme si šlehačku do polotuha. K jahodové želatinu přidáváme pomalu šlehačku a pořádně promícháváme. Takto pořádně promísený krém nalijeme do dortové formy tvaru srdce nebo jiného tvaru a dáme zmrazit do mrazničky.
Poleva: vodu, sl. smetanu, cukr si dáme do hrnce a přivedeme k varu za stálého míchání. Odstavíme z ohně a přidáme nalamanou čokoládu, zelatinu kterou jsme si předtím namocili do zimní vody a pořádně rozmícháváme do rozpuštění čokolády i želatiny. Přidáme potr.barvivo a necháme polevu pořádně vychladnout všude píší že by měla být poleva vychladlá na 35st. Mně se tedy ale osvědčilo ji mít vychladlou tak na 29st.
Vyjmeme zamrzlé jahodové srdce z formy a polijeme polevou. Dáme do chladničky a později libovolně ozdobíme. Dezert dáme do chladničky a necháme ho tam tak 12hod.