Nepečené

Jahodové srdce




Jahodovo smetanové srdce se zrcadlovou polevou zdobené jahodami

Ingredience
500 gramů jahody
6 plátky želatina
700 gramů šlehačková smetana
90 gramů voda
85 gramů šlehačková smetana
100 gramů moučkový cukr
200 gramů bílá čokoláda
3 plátky želatina
potravinářská barva červená
70 gramů cukr
Postup

Jahody spolu s cukrem 70g si přivedeme k varu. Následně je rozmixujeme a přidáme k rozmixovaným jahodám 6ks platkové želatiny, kterou jsme si předtím namocili do zimní vody přičemž celou dobu mícháme. Jahodové želé necháme vychladnout do studena.

Vysleháme si šlehačku do polotuha. K jahodové želatinu přidáváme pomalu šlehačku a pořádně promícháváme. Takto pořádně promísený krém nalijeme do dortové formy tvaru srdce nebo jiného tvaru a dáme zmrazit do mrazničky.

Poleva: vodu, sl. smetanu, cukr si dáme do hrnce a přivedeme k varu za stálého míchání. Odstavíme z ohně a přidáme nalamanou čokoládu, zelatinu kterou jsme si předtím namocili do zimní vody a pořádně rozmícháváme do rozpuštění čokolády i želatiny. Přidáme potr.barvivo a necháme polevu pořádně vychladnout všude píší že by měla být poleva vychladlá na 35st. Mně se tedy ale osvědčilo ji mít vychladlou tak na 29st.

Vyjmeme zamrzlé jahodové srdce z formy a polijeme polevou. Dáme do chladničky a později libovolně ozdobíme. Dezert dáme do chladničky a necháme ho tam tak 12hod.





Ochutnejte také