Je čas jahod, vhodná k oslavám nebo jen tak k posezení.
Těsto: | ||
7 | kusy | vejce |
7 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
4 | polévkové lžíce | kakao |
1 | špetka | sůl |
1 | balíček | prášek do pečiva |
Náplň: | ||
250 | gramů | mascarpone |
400 | mililitrů | smetana ke šlehání 33% |
1 | balíček | Smeta-fix |
Dokončení: | ||
jahody | ||
čokoládová poleva |
Bílky, cukr, sůl vyšleháme do pěny, postupně přidáváme po jednom žloutku zašleháme.
Kakao prosejeme a smícháme s práškem do pečiva lehce vmícháme do těsta. Plech vyložíme pečícím papírem těsto rovnoměrně rozetřeme těsto.
Troubu předehřejeme na 190 stupňů pečeme 20 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout boky upravíme překrojíme na 3 stejné části viz, foto.
Smetanu, smetafix vyšleháme do polotuha přidáme mascarpone došleháme.
Jahody omyjeme necháme okapat. Nádivku rovnoměrně rozetřeme na připravený korpus trochu si odložíme na potření vrchu dortu. Na nádivku rozložíme jahody viz, foto.
Každý díl stočíme do role tak, že je pospojujeme. Uložíme do dortové formy zpevníme, dort potřeme zbytkem nádivky dáme do chladničky ztuhnout.
Po ztuhnutí polijeme čokoládovou polevou (ganache). Ozdobíme podle sebe. Dobrou chuť.