Jednoduchý koláček s máslově tvarohovým krémem dochucený citrónovou nebo pomerančovou kůrou.
Ingredience
| Piškot: | ||
| 3 | kusy | vejce |
| 3 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
| 2 | polévkové lžíce | kakao |
| 3 | polévkové lžíce | hladká mouka |
| 1 | čajová lžička | prášek do pečiva |
| 1⁄2 | decilitr | olej |
| 1⁄2 | decilitr | voda |
| Krém: | ||
| 250 | gramů | máslo |
| 4 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
| 750 | gramů | tvaroh jemný |
| 1⁄2 | balíček | vanilkový cukr |
| 3 | čajové lžičky | citrónová kůra |
| Na ozdobu: | ||
| čokoláda | ||
Postup
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Postupně přišleháme horkou vodu a olej. Dáváme pozor aby nám masa „nespadla“. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a opatrně přimícháme ke vejcím.
Pečeme na papíře na pečení na 200 stupních 10-12 minut.
Krém:
Stejně chutný bude is půl kila tvarohem.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem skoro až do bílé hmoty, přišleháme jemný roztíratelný tvaroh a citrónovou kůru. (kupuji i citrónovou i pomerančovou, s oběma je to výborný krém.)
Krém naneseme na vychladlou piškot, posypeme nastrouhanou čokoládou a necháme dobře ztuhnout.

