Koláče

Kynutý koláček s jahodami a drobenkou




Martuška 123 | Kynutý koláček s jahodami a drobenkou

Jednoduchý koláček na kterém si i pochutnáte i se z něj najete. Tento je ozvláštněn nařezanými a zatočenými okraji aby i na talířku vypadal dobře.

Ingredience
300 gramů hladká mouka
150 mililitrů mléko vlažné
30 gramů máslo
20 gramů droždí
1 kus vejce
1 balíček vanilkový cukr
1 kus citron – kůra
1 špetka sůl
3 polévkové lžíce krystalový cukr
Náplň:
200 gramů jahody
1 kus vejce
Mrvenička:
4 polévkové lžíce hladká mouka
3 polévkové lžíce moučkový cukr
2 polévkové lžíce olej
Postup

Z mléka cukru a droždí uděláme krásek. Potom zamícháme těsto a necháme vykynout.

Vykynuté těsto rozválíme na větší kruh, dáme ho na plech vystlaný pečícím papírem.

Dokola po obvodu kruhu okraje nařízneme každých cca 3 cm na délku asi 5 cm. Potom, po 2 nařezané sousední části navzájem stáčíme a ukládáme kolem kraje. Když máme hotové potřeme rozmíchaným vajíčkem.

Doprostřed dáme jahody a posypeme drobenkou. Pečeme na 190 st. cca 30 min.

Doplňující obrázky
Kynutý koláček s jahodami a drobenkou, Recepty na koláče, Martuška 123, 1

Martuška 123

Výnos
1 kulatá forma





Ochutnejte také