Koláče

Lemon Drizzle – koláč s citrónovou polevou




Kusek kolace

Toto je nejlepší citrónový koláč na světě! Je to skutečně ten nejchutnější koláč, jaký jste kdy udělali. Recept je jednoduchý těsto připravíte v jedné velké misce

Ingredience
230 gramů máslo změklé
230 gramů moučkový cukr
1 kus prášek do pečiva
4 polévkové lžíce mléko
4 kusy vajíčka velikost L
2 kusy citrónová kůra
180 gramů krystalový cukr
Citronová poleva:
180 gramů krystalový cukr
2 kusy citron – šťáva
Postup

Formu na pečení 24 x 24 x 5,5 cm vymažeme a poté vyložíme papírem, přičemž jej úhledně zatlačíme do rohů formy. Troubu předehřejte na 160°C.

Do velké mísy změřte všechny ingredience a dobře šlehejte asi 2 minuty, dokud se dobře nerozmixují, nejlépe je k tomu elektrický mixér, ale samozřejmě můžete šlehat i ručně. Přemístěte směs do připravené formy. Vrch jemně zarovnejte.

Pečte uprostřed předehřáté trouby asi 35 – 40 minut, nebo dokud plech po mírném stlačení prstem uprostřed nevyskočí zpět a nezačne se stahovat ze stran formy.

Nechte koláč ve formě několik minut vychladnout. Opatrně odstraňte papír a položte koláč na mřížku umístěnou nad podnosem (k zachycení kapek polevy).

Chcete-li připravit citrónovou polevu, smíchejte citrónovou šťávu a krystalový cukr v malé misce, abyste získali tekutou konzistenci. Tuto směs rovnoměrně nanášejte na koláč, dokud je ještě teplý. Vychladlý koláč nakrájíme na čtverce.





Ochutnejte také