Zákusky

Medová kolečka




Elegantní verze medového krémeše

Ingredience
Těsto:
450 gramů hladká mouka
200 gramů moučkový cukr
2 kusy vejce
2 polévkové lžíce med
6 gramů prášek do pečiva
100 gramů máslo
Krém:
400 mililitrů mléko
2 polévkové lžíce hrubá mouka
4 kusy vanilkový cukr
200 gramů máslo
Dokončení:
čokoláda
Postup

Těsto:

Hladkou mouku, kypřicí prášek, 100g másla, moučkový cukr, med a vejce vypracujeme na kompaktní těsto, které necháme chvíli odstát na lince.

Po chvilce těsto rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Ukládáme na papírem vyložený plech a pečeme na 180 ° 7 minut.

Po upečení kolečka stáhneme z papíru a necháme vychladnout.

Krém:

Na krém si v mléce rozmícháme hrubou mouku a 4 vanilkové cukry. Uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem (dle chuti) do pěny, postupně přidáváme vychladlou kaši a vyšleháme hladký krém, který pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na kolečka. Slepíme a necháme v chladu ztuhnout.

Po ztuhnutí namočíme do čokoládové polevy a dozdobíme.





Ochutnejte také