Elegantní verze medového krémeše
Těsto: | ||
450 | gramů | hladká mouka |
200 | gramů | moučkový cukr |
2 | kusy | vejce |
2 | polévkové lžíce | med |
6 | gramů | prášek do pečiva |
100 | gramů | máslo |
Krém: | ||
400 | mililitrů | mléko |
2 | polévkové lžíce | hrubá mouka |
4 | kusy | vanilkový cukr |
200 | gramů | máslo |
Dokončení: | ||
čokoláda |
Těsto:
Hladkou mouku, kypřicí prášek, 100g másla, moučkový cukr, med a vejce vypracujeme na kompaktní těsto, které necháme chvíli odstát na lince.
Po chvilce těsto rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Ukládáme na papírem vyložený plech a pečeme na 180 ° 7 minut.
Po upečení kolečka stáhneme z papíru a necháme vychladnout.
Krém:
Na krém si v mléce rozmícháme hrubou mouku a 4 vanilkové cukry. Uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem (dle chuti) do pěny, postupně přidáváme vychladlou kaši a vyšleháme hladký krém, který pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na kolečka. Slepíme a necháme v chladu ztuhnout.
Po ztuhnutí namočíme do čokoládové polevy a dozdobíme.