Svěží a šťavnatý jablečný dort ve tvaru srdce.
1 | kilogram | jablka |
1 | balíček | piškoty |
1 | balíček | pudink |
1 | balíček | skořicový cukr |
Máslový krém: | ||
230 | mililitrů | mléko |
100 | gramů | cukr |
350 | gramů | máslo |
1 | balíček | vanilkový pudink |
1 | balíček | vanilkový cukr |
potravinářská barva červená |
Do krabice z plastu (může být jakákoliv nadoba, nebude se péct) jsem dala pečící papír, aby se „dort“ nedotýkal přímo plastu.
Potom jsem naskládala vedle sebe pískoty na dno, tam kde byla velká mezera jsem zlomila pískotu.
Oloupala a nastrouhala jsem jablka, dala do hrnce na vaření, a zahřívala tak 2 miony. v 50 ml vody jsem rozpustila pudinkový prasek a vysypala jsem do jablek, pak jsem přidala skořicový cukr. nechala jsem vychladnout.
Po vychladnutí jsem dala vrstvu na pískotami vystlané dno. pak zase pískoty, ještě jednu vrst jablk a zase pískoty.
Dala jsem do chladnicky ztuhlý. Po 2 hodinách jsem vybrala, prosla jsem nozem po okrajích, aby se oddělili od formy a překlopila jsem na podnos. Dort hezky drzí tvar.
Dá se ozdobit například smetanovým krémem, máslovým nebo i čokoládou.
Já jsem ozdobila máslovou nádivkou, 230 ml mléka, 100 gr cukr, 350 g máslo, vanilkový pudink, vanilkový cukr a ještě jsem přidala červené cukrářské barvivo.
Připravuje se tak, že nejdříve se udělá pudink: mléko cukr a rozmíchaný pudinkový prasek ve studeném mléce se vaří, dokud neztuhnou, když ztuhnou na pudink, vmíchá se máslo.
Potom natřete dort, a se sackem uděláte ozdoby. a ještě jsem přiložila krajku, ale na tu je třeba mít silikonovou formu, do které nalijete hmotu z 1 čl. želatiny, 2 čl. prášku montana, 4 čl. vody a barviva, necháte zahřát v trublu na 50 stupňů na 1 minutu a pak ještě ležet alespoň dvě hodiny. odlepiste od formy a je cipka hotova.
Je to svěží zákusek.