Sandra Hvilová | Nepečený Lotus zákusek
Nepečený Lotus zákusek s lehoučkým a lahodným krémem.
Ingredience
150 | gramů | máslové sušenky |
80 | gramů | máslo |
250 | gramů | mascarpone |
250 | mililitrů | šlehačková smetana |
3 | čajové lžičky | Lotus pomazánka |
1 | balíček | Lotus sušenky |
Postup
Korpus: Připravíme si tác, na který dáme pečící papír a rozložím formičky, které budeme plnit. Keksy rozmixujeme a přidáme k nim rozpuštěné máslo a sušenkovou směs pořádně promícháme. Do jedné formičky dáme 3 čajové lžičky a pořádně zamačkáme.
Krém: Lotus pomazánku, šlehačkovou smetanu a mascarpone vyšleháme. Směs vložíme do cukrářského sáčku a plníme formy. Dáme ztuhnout do chladničky na cca 24 hodin. Potom vyjmeme z chladničky a vymačkáme z formiček.
Zákusek libovolně ozdobíme karamelovou polevou a Lotus sušenkami.