Nepečený broskvově tvarohový dezert
Ingredience
100 | gramů | máslové sušenky |
28 | gramů | máslo |
250 | gramů | tvaroh jemný |
200 | mililitrů | šlehačková smetana |
2 | balíčky | vanilkový cukr |
1 | plechovka | broskvový kompot |
1 | plátek | želatina |
Postup
Máslové sušenky rozmixujeme a přidáme rozpuštěné máslo.
Krem: tvaroh, sl. smetanu, 2xvan.cukr spolu vysláháme.
broskvové pyre: broskve rozmixujeme a 100ml si odložíme
Broskvová zelatina: 100ml rozmixovaných broskví si ohřejeme a přidáme k nim 1platkovou zelatinu, dříve namocenou ve studené vodě.
Do dezertních sklenic dáme na spodek máslové sušenky 1PL, krem, broskvové pyry a nalijeme trochu broskvové želatiny. Dáme ztuhlou do chladničky a libovolně ozdobíme. S uvedeného množství mi vyšlo 10ks.