Cukroví

Velikonoční drobné pečivo s pudinkem




Drobné pečivo podobné lineckému. Může se jíst jen tak, nebo se může slepovat marmeládou. Těsto po upečení výborně drží tvar, lze používat i ozdobné válečky, razítka nebo formičky na fondán. Děláme z něj i miniaturní koláčky pro panenky. 🙂

Ingredience
300 gramů hladká mouka
125 gramů moučkový cukr
250 gramů Hera
2 kusy Zlatý klas
Postup

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme, vykrajujeme a upečeme na 150-180°C. Můžeme nechat jen tak, nebo spojujeme džemem.

Namísto Zlatého klasu můžeme použít různé příchutě pudinků – na obrázku jsou vanilková kuřátka a vajíčka, kakaoví a karameloví zajíci, malinové květinky.

Dělala jsem také citrónová vajíčka spojovaná domácím citrónovým džemem as citrónovou polevou (vymíchat 4 PL přecezené citrónové šťávy a moučkový cukr podle potřeby). Byly skvělé.

PS: já většinou používám pudinky Dr. Oetker, na karamelové koláčky pudink Extra karamel. Na kakaové jsem už použila také pudink Čokoláda a máta. Doporučuji přidat trochu podrcené sušené/čerstvé máty.

PS: počet porcí jsem si fakt jen tipla.





Ochutnejte také