Drobné pečivo podobné lineckému. Může se jíst jen tak, nebo se může slepovat marmeládou. Těsto po upečení výborně drží tvar, lze používat i ozdobné válečky, razítka nebo formičky na fondán. Děláme z něj i miniaturní koláčky pro panenky. 🙂
300 | gramů | hladká mouka |
125 | gramů | moučkový cukr |
250 | gramů | Hera |
2 | kusy | Zlatý klas |
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme, vykrajujeme a upečeme na 150-180°C. Můžeme nechat jen tak, nebo spojujeme džemem.
Namísto Zlatého klasu můžeme použít různé příchutě pudinků – na obrázku jsou vanilková kuřátka a vajíčka, kakaoví a karameloví zajíci, malinové květinky.
Dělala jsem také citrónová vajíčka spojovaná domácím citrónovým džemem as citrónovou polevou (vymíchat 4 PL přecezené citrónové šťávy a moučkový cukr podle potřeby). Byly skvělé.
PS: já většinou používám pudinky Dr. Oetker, na karamelové koláčky pudink Extra karamel. Na kakaové jsem už použila také pudink Čokoláda a máta. Doporučuji přidat trochu podrcené sušené/čerstvé máty.
PS: počet porcí jsem si fakt jen tipla.