Zákusky

Falešný krémeš




Výborná náhrada francouzského krémeše

Ingredience
1 gram salajka
3 balíčky vanilkový cukr
2 kusy vejce
450 gramů hladká mouka
150 mililitrů mléko
2 polévkové lžíce moučkový cukr
105 gramů másla
Náplň:
3 kusy žloutek
1 litr mléko
100 gramů hladká mouka
1 balíček Zlatý klas
250 gramů moučkový cukr
1 balíček vanilka
250 gramů máslo
Poleva:
200 mililitrů smetana ke šlehání
200 gramů hořká čokoláda
Postup

Těsto zpracujeme a rozdělíme na 3 části, necháme stát 5-10 min. Upečeme na opaku plechu.

Z mléka, mouky, Zlatého klasu, žloutků a cukru uvaříme hustý pudink. Vymícháme máslo nebo Heru a postupně vychlazený pudink. Nádivku rozdělíme na 2 části a plníme pláty. Na 1 hodinu mírně zatížíme a polijeme polevou.

Šlehačku s čokoládou na mírném ohni zahříváme, dokud čokoláda neroztaje. Potom za stálého míchání vychladíme a na 2x nalijeme na koláč. Necháme ztuhnout.





Ochutnejte také