Výborná náhrada francouzského krémeše
Ingredience
| 1 | gram | salajka |
| 3 | balíčky | vanilkový cukr |
| 2 | kusy | vejce |
| 450 | gramů | hladká mouka |
| 150 | mililitrů | mléko |
| 2 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
| 105 | gramů | másla |
| Náplň: | ||
| 3 | kusy | žloutek |
| 1 | litr | mléko |
| 100 | gramů | hladká mouka |
| 1 | balíček | Zlatý klas |
| 250 | gramů | moučkový cukr |
| 1 | balíček | vanilka |
| 250 | gramů | máslo |
| Poleva: | ||
| 200 | mililitrů | smetana ke šlehání |
| 200 | gramů | hořká čokoláda |
Postup
Těsto zpracujeme a rozdělíme na 3 části, necháme stát 5-10 min. Upečeme na opaku plechu.
Z mléka, mouky, Zlatého klasu, žloutků a cukru uvaříme hustý pudink. Vymícháme máslo nebo Heru a postupně vychlazený pudink. Nádivku rozdělíme na 2 části a plníme pláty. Na 1 hodinu mírně zatížíme a polijeme polevou.
Šlehačku s čokoládou na mírném ohni zahříváme, dokud čokoláda neroztaje. Potom za stálého míchání vychladíme a na 2x nalijeme na koláč. Necháme ztuhnout.

