Výborná náhrada francouzského krémeše
Ingredience
1 | gram | salajka |
3 | balíčky | vanilkový cukr |
2 | kusy | vejce |
450 | gramů | hladká mouka |
150 | mililitrů | mléko |
2 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
105 | gramů | másla |
Náplň: | ||
3 | kusy | žloutek |
1 | litr | mléko |
100 | gramů | hladká mouka |
1 | balíček | Zlatý klas |
250 | gramů | moučkový cukr |
1 | balíček | vanilka |
250 | gramů | máslo |
Poleva: | ||
200 | mililitrů | smetana ke šlehání |
200 | gramů | hořká čokoláda |
Postup
Těsto zpracujeme a rozdělíme na 3 části, necháme stát 5-10 min. Upečeme na opaku plechu.
Z mléka, mouky, Zlatého klasu, žloutků a cukru uvaříme hustý pudink. Vymícháme máslo nebo Heru a postupně vychlazený pudink. Nádivku rozdělíme na 2 části a plníme pláty. Na 1 hodinu mírně zatížíme a polijeme polevou.
Šlehačku s čokoládou na mírném ohni zahříváme, dokud čokoláda neroztaje. Potom za stálého míchání vychladíme a na 2x nalijeme na koláč. Necháme ztuhnout.