Cukroví

Linecké koláčky s citrónovou kůrou




Křehké pečivo s citrónovou příchutí

Ingredience
300 gramů hladká mouka
200 gramů máslo
100 gramů moučkový cukr
1 kus žloutek
5 gramů citrónová kůra
2 kusy vanilkový cukr
150 gramů džem z černého rybízu
Postup

Nejprve smícháme všechny sypké ingredience s máslem. Máslo musí být studené, nejlépe nakrájené na malé kostičky.

Postupně smícháváme rukou suroviny na drobenku, poté přidáme žloutek a nastrouhanou citr.kůru.

Vypracujeme kompaktní těsto. Dáme na hodinku do chladničky. Rozválíme těsto na pomoučeném vále na 3-4mm a vykrajujeme různé tvary.

Ukládáme na plech vystlaný pečícím papírem. Pečeme 7-9 minut na 170 stupních.

Vychladlé potřeme kyselkavým džemem, spojíme a pocukrujeme.

Doplňující obrázky
Linecké koláčky s citrónovou kůrou, Recepty na drobné pečivo, cookerka, 1





Ochutnejte také