Drobné pečivo s vůní kávy a čokoládovou polevou.
Ingredience
420 | gramů | hladká mouka |
280 | gramů | Hera |
200 | gramů | moučkový cukr |
2 | kusy | žloutek |
2 | polévkové lžíce | kakao |
2 | polévkové lžíce | káva mletá |
Náplň: | ||
250 | gramů | máslo |
2 | polévkové lžíce | káva mletá |
150 | gramů | piškoty |
50 | mililitrů | rum |
Poleva: | ||
200 | gramů | čokoláda na vaření |
50 | gramů | Cera |
Postup
Těsto:
Na pracovní desku prosejeme mouku a praškový cukr. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Cesto zabalíme do potravinářské fólie a dáme odležet do chladu na 2hodiny. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Vykrojíme kolečka která poklademe na suchý plech a upečeme.
Náplň:
máslo, mletou kávu, pomleté piškoty a rum dobře vymícháme. Kdo mě rád nádivku sladší může přidat i moučkový cukr. Kolečka naplníme, slepíme nádivkou. Nakonec si připravíme polevu. Čokoládu a ceru rozpustíme nad párou a dobře utřeme. Kolečka z jedné strany namočíme do čokolády. Necháme ztuhnout.