Dorty

Sněhový dort




Sněhový dort s vařenou čokoládovou nádivkou

Ingredience
Těsto:
10 kusy bílek
500 gramů krystalový cukr
300 gramů moučkový cukr
Krém:
10 kusy žloutek
100 gramů kakao
100 gramů čokoláda na vaření
3 decilitry mléko
4 polévkové lžíce polohrubá mouka
500 kusy máslo
200 gramů krystalový cukr
Ostatní:
trochu Cera
Postup

Bílky šleháme nad párou s krystalovým cukrem asi 10 minut, poté přidáme moučkový cukr a šleháme 5 minut, necháme vychladnout.

Dáme do sáčku s ozdobným nástavcem a na pečící papír potřený Cerou nanášíme vzor se sněhu do tvaru jaký si zvolíme.

Sušíme v troubě na 80 stupňů asi hodinu.

Nádivku připravíme tak, že uvaříme na kaši žloutky s cukrem, kakaem, polámanou čokoládou, mlékem a moukou, když vychladne vyšleháme na hladce a přidáme máslo.

Nádivkou plníme usušené pláty a ozdobíme podle potřeby.

Doplňující poznámky

Pracovní recept, ale chuťově výborný a trvanlivý, kdo má rád sladké, přijde si na své.





Ochutnejte také