Sněhový dort s vařenou čokoládovou nádivkou
Ingredience
Těsto: | ||
10 | kusy | bílek |
500 | gramů | krystalový cukr |
300 | gramů | moučkový cukr |
Krém: | ||
10 | kusy | žloutek |
100 | gramů | kakao |
100 | gramů | čokoláda na vaření |
3 | decilitry | mléko |
4 | polévkové lžíce | polohrubá mouka |
500 | kusy | máslo |
200 | gramů | krystalový cukr |
Ostatní: | ||
trochu | Cera |
Postup
Bílky šleháme nad párou s krystalovým cukrem asi 10 minut, poté přidáme moučkový cukr a šleháme 5 minut, necháme vychladnout.
Dáme do sáčku s ozdobným nástavcem a na pečící papír potřený Cerou nanášíme vzor se sněhu do tvaru jaký si zvolíme.
Sušíme v troubě na 80 stupňů asi hodinu.
Nádivku připravíme tak, že uvaříme na kaši žloutky s cukrem, kakaem, polámanou čokoládou, mlékem a moukou, když vychladne vyšleháme na hladce a přidáme máslo.
Nádivkou plníme usušené pláty a ozdobíme podle potřeby.
Doplňující poznámky
Pracovní recept, ale chuťově výborný a trvanlivý, kdo má rád sladké, přijde si na své.