Chutná, lehká na trávení i na pečení!
| 4 | kusy | vejce |
| 4 | polévkové lžíce | cukr |
| 4 | polévkové lžíce | kokos |
| 1 | polévková lžíce | kakao |
| 1 | balíček | prášek do pečiva |
| 250 | gramů | tvaroh jemný bez hrudek |
| 200 | mililitrů | Creme Patisserie rostlinná šlehačka |
| čajová lžička | šlehačková smetana | |
| cukr | ||
| džem |
Ze žloutek, cukru, prášku do pečiva utřeme hladkou pěnu, smícháme s vyšlehanými bílky. Po lžících přidáváme kokos a kakao. Pečeme v menší vymazané a vysypané formě cca 30 min. při 180°C.
Po vychladnutí překrojíme, potřeme džemem. Na nádivku si vyšleháme šlehačku s cukrem a ztužovačem, jemně zamícháme tvaroh.
Nádivku natřeme na dolní korpus, posypeme lesním ovocem (nebo ovocem podle chuti), překryjeme druhým korpusem. Na něj natřeme džem a zbytek nádivky.
Jelikož je velikonoční dozdobila jsem ji čokoládovým hnízdem ze špaget – nalámeme si špagety, které ponoříme v roztopené čokoládě.
Do misky velikosti budoucího hnízda dáme potravinovou fólii, vysypeme a rozprostřeme čokoládou potřené špagety, do středu vložíme menší misku. Vložíme do mrazničky.
Po ztuhnutí položíme na střed dortu a do hnízda uložíme čokoládová vajíčka.

