aramana
Tradiční štědrovečerní koláč se čtyřmi náplněmi
Ingredience
| Kynuté těsto: | ||
| 300 | gramů | polohrubá mouka |
| 300 | gramů | hrubá mouka |
| 90 | gramů | moučkový cukr |
| 80 | gramů | máslo |
| 25 | gramů | droždí |
| 250 | mililitrů | mléko |
| 2 | kusy | žloutek |
| 1 | čajová lžička | sůl |
| 1 | kus | vejce |
| Ořechová nádivka: | ||
| 180 | gramů | mleté ořechy |
| 105 | gramů | moučkový cukr |
| 1 | balíček | skořicový cukr |
| Maková náplň: | ||
| trochu | voda horká | |
| 180 | gramů | mletý mák |
| 105 | gramů | moučkový cukr |
| 1 | balíček | vanilkový cukr |
| trochu | voda horká | |
| Povidlová náplň: | ||
| 200 | gramů | švestková povidla |
| 2 | polévkové lžíce | cukr |
| 1 | polévková lžíce | rum |
| Tvarohová náplň: | ||
| 300 | gramů | tvaroh |
| 2 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
| 1 | kus | vejce |
| 1 | polévková lžíce | hrubá mouka |
| 1 | balíček | vanilkový cukr |
Postup
Podrobný postup pro přípravu štědrovečerního koláče, naleznete ve videu.
Doplňující obrázky
aramana

