aramana
Tradiční štědrovečerní koláč se čtyřmi náplněmi
Ingredience
Kynuté těsto: | ||
300 | gramů | polohrubá mouka |
300 | gramů | hrubá mouka |
90 | gramů | moučkový cukr |
80 | gramů | máslo |
25 | gramů | droždí |
250 | mililitrů | mléko |
2 | kusy | žloutek |
1 | čajová lžička | sůl |
1 | kus | vejce |
Ořechová nádivka: | ||
180 | gramů | mleté ořechy |
105 | gramů | moučkový cukr |
1 | balíček | skořicový cukr |
Maková náplň: | ||
trochu | voda horká | |
180 | gramů | mletý mák |
105 | gramů | moučkový cukr |
1 | balíček | vanilkový cukr |
trochu | voda horká | |
Povidlová náplň: | ||
200 | gramů | švestková povidla |
2 | polévkové lžíce | cukr |
1 | polévková lžíce | rum |
Tvarohová náplň: | ||
300 | gramů | tvaroh |
2 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
1 | kus | vejce |
1 | polévková lžíce | hrubá mouka |
1 | balíček | vanilkový cukr |
Postup
Podrobný postup pro přípravu štědrovečerního koláče, naleznete ve videu.
Doplňující obrázky
aramana