Nepečené

Jahodový cheesecake s mascarpone




Jahodový nepečený zákusek s mascarpone krémem, jahodami a keksovým základem.

Ingredience
120 gramů máslové sušenky
60 gramů máslo
500 gramů mascarpone
250 mililitrů šlehačková smetana
400 gramů jahody
2 balíčky Smeta-fix
3 plátky želatina
moučkový cukr
Na ozdobu:
jahody
Postup

Máslovy sušenky rozmixujeme a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Směs dáme do dortové formy pořádně popřitlačujeme.

Jahody si dáme vařit, rozmixujeme je a přidáme do krému. 200ml si odebereme na vrch.
Krem: mascarpone, sl.smetana, praskový cukr dle chuti, ztužovací a přidáme rozmixované jahody.
Krem natřeme na keksový základ.
Na vrch zákusku si ohřejeme 200ml rozmixovaných jahod a přidáme k nim plátkovou zelatinu necháme roztát a trochu vychladnout a nalijeme na krem. Libovolně zakusek ozdobíme





Ochutnejte také