Jednoduchý koláček s máslově tvarohovým krémem dochucený citrónovou nebo pomerančovou kůrou.
Ingredience
Piškot: | ||
3 | kusy | vejce |
3 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
2 | polévkové lžíce | kakao |
3 | polévkové lžíce | hladká mouka |
1 | čajová lžička | prášek do pečiva |
1⁄2 | decilitr | olej |
1⁄2 | decilitr | voda |
Krém: | ||
250 | gramů | máslo |
4 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
750 | gramů | tvaroh jemný |
1⁄2 | balíček | vanilkový cukr |
3 | čajové lžičky | citrónová kůra |
Na ozdobu: | ||
čokoláda |
Postup
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Postupně přišleháme horkou vodu a olej. Dáváme pozor aby nám masa „nespadla“. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a opatrně přimícháme ke vejcím.
Pečeme na papíře na pečení na 200 stupních 10-12 minut.
Krém:
Stejně chutný bude is půl kila tvarohem.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem skoro až do bílé hmoty, přišleháme jemný roztíratelný tvaroh a citrónovou kůru. (kupuji i citrónovou i pomerančovou, s oběma je to výborný krém.)
Krém naneseme na vychladlou piškot, posypeme nastrouhanou čokoládou a necháme dobře ztuhnout.