Milovníci skořice pozor! U jednoho kousku určitě neskončíte. Nejlepší je ještě vlažný.
Ingredience
| 500 | gramů | hladká mouka speciál |
| 20 | gramů | droždí čerstvé |
| 300 | mililitrů | mléko |
| 1 | čajová lžička | sůl |
| 1 | kus | vejce |
| 3 | polévkové lžíce | krystalový cukr |
| 30 | gramů | máslo rozpuštěné |
| 200 | gramů | krystalový cukr |
| 150 | gramů | máslo rozpuštěné |
| 2 | polévkové lžíce | skořice mletá |
Postup
Z mléka, 3 pl cukru a droždí připravíme kvásek, který po vzejití přilijeme k mouce, soli, vejci, 30 g másla a vypracujeme těsto.
Necháme 45 min kynout, pak z těsta vytvarujeme kuličky o velikosti ořechu, které namočíme do rozpuštěného másla a obalíme ve směsi krystalového cukru a skořice, ukládáme ledabyle do formy vymazané máslem.
Netlačíme, jen volně házíme, oni ještě narostou. Necháme 10min podkynout a dáme do trouby na 180° na 40 min upéct. Po upečení ho necháme ještě chvíli ve formě, cca 10-15min.a překlopíme na talíř, nekrajeme, jen trháme.

