LiViera | Jahodový dezert
Jahodový dezert s jemnou piškotem, mascarpone krémem a mrazem sušenými jahodami.
Ingredience
Korpus: | ||
4 | kusy | žloutek |
40 | gramů | krystalový cukr |
60 | gramů | olej |
60 | gramů | mléko |
1⁄4 | čajová lžička | sůl |
90 | gramů | hladká mouka |
1⁄2 | balíček | prášek do pečiva |
4 | kusy | bílek |
1⁄2 | čajová lžička | citrónová šťáva |
60 | gramů | krupicový cukr |
Náplň: | ||
250 | gramů | mascarpone |
250 | gramů | jemný tvaroh |
250 | gramů | smetana ke šlehání 33% |
25 | gramů | jahody lyofilizované |
Dokončení: | ||
1 | kus | jahodový džem |
150 | mililitrů | smetana ke šlehání |
1 | plátek | moučkový cukr |
Postup
Velikost pekáče 25 x 38 cm. Podrobný postup naleznete ve videu
Doplňující obrázky
LiViera
LiViera