Zákusky

Jahodový dezert




LiViera | Jahodový dezert

Jahodový dezert s jemnou piškotem, mascarpone krémem a mrazem sušenými jahodami.

Ingredience
Korpus:
4 kusy žloutek
40 gramů krystalový cukr
60 gramů olej
60 gramů mléko
1⁄4 čajová lžička sůl
90 gramů hladká mouka
1⁄2 balíček prášek do pečiva
4 kusy bílek
1⁄2 čajová lžička citrónová šťáva
60 gramů krupicový cukr
Náplň:
250 gramů mascarpone
250 gramů jemný tvaroh
250 gramů smetana ke šlehání 33%
25 gramů jahody lyofilizované
Dokončení:
1 kus jahodový džem
150 mililitrů smetana ke šlehání
1 plátek moučkový cukr
Postup

Velikost pekáče 25 x 38 cm. Podrobný postup naleznete ve videu

Doplňující obrázky
Jahodový dezert , Recepty na zákusky, LiViera, 1

LiViera

Jahodový dezert , Recepty na zákusky, LiViera, 2

LiViera





Ochutnejte také