Svěží cheesecake pro milovníky citrónové chuti.
Korpus: | ||
200 | gramů | máslové sušenky |
80 | gramů | máslo |
Náplň: | ||
500 | gramů | mascarpone |
150 | gramů | zakysaná smetana |
100 | gramů | cukr krupice |
3 | kusy | vejce |
20 | gramů | hladká mouka |
1 | kus | citron |
Poleva: | ||
300 | gramů | Lemon curd |
3 | plátky | želatina |
Korpus:
Sušenky rozmixujeme na jemno, maslo rozpustíme a smícháme se sušenkami.
Do dortové formy o průměru 24cm dáme na dno pečící papír a směs do něj vmáčkneme.
Dáme na 30 minut do ledničky.
Připravíme si náplň.
Náplň:
V robotu na nízkou rychlost promícháme mascarpone, cukr a mouku.
Postupně opatrně zašlehám vejce, přidám citronovou šťávu a kůru a kysanou smetanu.
Zapneme si troubu na 150 stupňů.
Náplň nalijeme na korpus a dáme péct.
Na dno trouby dáme misku s hořkou vodou.
Pečeme asi 45 minut dle Vaší trouby. Cheesecake se hezky klepe a je pevný.
Necháme jí zcela vychladnout a připravíme si polevu.
Poleva:
Plátky želatiny si namočíme do ledové vody na 10 minut.
Lemon curd zahřejeme v kastrůlku, želatinu vyždímáme od vody a rozmícháme do rozpuštění v Lemon Curd.
Nalijeme na upečení cheesecake a dáme do druhého dne vychladit do ledničky.
Přejeme dobrou chuť