Dorty

Citronový cheesecake




Svěží cheesecake pro milovníky citrónové chuti.

Ingredience
Korpus:
200 gramů máslové sušenky
80 gramů máslo
Náplň:
500 gramů mascarpone
150 gramů zakysaná smetana
100 gramů cukr krupice
3 kusy vejce
20 gramů hladká mouka
1 kus citron
Poleva:
300 gramů Lemon curd
3 plátky želatina
Postup

Korpus:

Sušenky rozmixujeme na jemno, maslo rozpustíme a smícháme se sušenkami.

Do dortové formy o průměru 24cm dáme na dno pečící papír a směs do něj vmáčkneme.

Dáme na 30 minut do ledničky.

Připravíme si náplň.

Náplň:

V robotu na nízkou rychlost promícháme mascarpone, cukr a mouku.

Postupně opatrně zašlehám vejce, přidám citronovou šťávu a kůru a kysanou smetanu.

Zapneme si troubu na 150 stupňů.

Náplň nalijeme na korpus a dáme péct.

Na dno trouby dáme misku s hořkou vodou.

Pečeme asi 45 minut dle Vaší trouby. Cheesecake se hezky klepe a je pevný.

Necháme jí zcela vychladnout a připravíme si polevu.

Poleva:

Plátky želatiny si namočíme do ledové vody na 10 minut.

Lemon curd zahřejeme v kastrůlku, želatinu vyždímáme od vody a rozmícháme do rozpuštění v Lemon Curd.

Nalijeme na upečení cheesecake a dáme do druhého dne vychladit do ledničky.

Přejeme dobrou chuť

Doplňující obrázky
Citronový cheesecake, Recepty na dorty, vikulda, 1





Ochutnejte také