Docela chutná obměna klasických žloutkových řezů.
Ingredience
210 | gramů | máslo |
170 | gramů | moučkový cukr |
170 | gramů | mletý mák |
170 | gramů | polohrubá mouka |
1 | balíček | kypřicí prášek |
130 | mililitrů | mléko |
5 | kusy | bílek |
špetka | sůl | |
Poleva: | ||
5 | kusy | žloutek |
200 | gramů | moučkový cukr |
Postup
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Mák, mouku a kypřicí prášek smícháme dohromady. Do máslové hmoty postupně přiléváme mléko a zamícháme sypké suroviny, přimícháme i kůru z jednoho citronu. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který pomalu zapracujeme do těsta.
Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto vylijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 ° zhruba 20-30 minut.
Než se korpus peče, utřeme žloutky s moučkovým cukrem do pěny, kterou pak upečený, ještě horký korpus polijeme. Necháme vychladnout, dokud poleva neuschne.