Svěží řezy s příjemnou mandlovou chutí, mandlově pomerančovým krémem s mascarpone a čokoládovým krémem.
Těsto: | ||
5 | kusy | vejce |
150 | gramů | krystalový cukr |
1 | kus | šťáva z pomeranče |
50 | mililitrů | olej |
150 | gramů | polohrubá mouka |
1 | balíček | prášek do pečiva |
100 | gramů | mandle mleté |
1 | kus | pomerančová kůra |
K potření: | ||
povidla | ||
Nádivka 1: | ||
500 | mililitrů | smetana |
50 | gramů | tmavá čokoláda |
1 | kus | pomerančová kůra |
1 | balíček | ztužovač |
100 | gramů | mandle mleté |
125 | gramů | mascarpone |
Nádivka 2: | ||
500 | mililitrů | smetana ke šlehání |
1 | balíček | ztužovač šlehačky |
50 | gramů | bílá čokoláda |
125 | gramů | mascarpone |
ozdobné bonbóny |
Korpus:
Mandle osmahneme a umeleme.
Žloutky vyšleháme s cukrem přidáme olej, šťávu pomerančovou mouku promíchanou s kůrou a práš. do pečiva a mandlemi. Nakonec přimícháme sníh. Pečeme 25 min. při 200´C plech 30×40 cm.
Upečený korpus potřeme marmeládou.
Nádivka 1:
Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu. Necháme pořádně vychladnout. Potom ji vyšleháme spolu se ztužovačem přidáme mascarpone, kůru a mandle. Natřeme na povidla.
Nádivka 2:
Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu. Necháme pořádně vychladnout. Potom ji vyšleháme spolu se ztužovačem přidáme mascarpone. Natřeme na nádivku. Celý koláč necháme pořádně vychladnout nakrájíme a libovolně ozdobíme.