Koláče

Višňový dvoubarevný koláč




V létě z čerstvých višní, v zimě ze zavařovaných.

Ingredience
125 gramů máslo
3 kusy vejce
120 gramů krystalový cukr
50 gramů zakysaná smetana
100 mililitrů mléko
250 gramů polohrubá mouka
1⁄2 kus prášek do pečiva
1 špetka sůl
10 gramů kakao
150 gramů vypeckované višně
Postup

Vymícháme změklé máslo s cukrem, přidáme ostatní přísady kromě kakaa a mícháme, dokud směs není hladká.

Formu na srnčí záda vymažeme a vysypeme moukou a naplníme polovinou těsta. Rozložíme vypeckované višně a zalijeme druhou polovinou těsta, které nejprve obarvíme kakaem.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 st. C 45 minut.

Vychladlý koláč vyklopíme, polijeme čokoládovou polevou.





Ochutnejte také