V létě z čerstvých višní, v zimě ze zavařovaných.
Ingredience
125 | gramů | máslo |
3 | kusy | vejce |
120 | gramů | krystalový cukr |
50 | gramů | zakysaná smetana |
100 | mililitrů | mléko |
250 | gramů | polohrubá mouka |
1⁄2 | kus | prášek do pečiva |
1 | špetka | sůl |
10 | gramů | kakao |
150 | gramů | vypeckované višně |
Postup
Vymícháme změklé máslo s cukrem, přidáme ostatní přísady kromě kakaa a mícháme, dokud směs není hladká.
Formu na srnčí záda vymažeme a vysypeme moukou a naplníme polovinou těsta. Rozložíme vypeckované višně a zalijeme druhou polovinou těsta, které nejprve obarvíme kakaem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 st. C 45 minut.
Vychladlý koláč vyklopíme, polijeme čokoládovou polevou.