Dorty

Šlahačkový dort




Sandra Hvilová | Šlahačkový dort

Šlahačkový dort s jahodovým džemem, zdobený jahodami, sladkými oříšky a čokoládou

Ingredience
7 kusy vejce
7 polévkové lžíce moučkový cukr
7 polévkové lžíce hladká mouka
850 mililitrů šlehačková smetana
7 polévkové lžíce moučkový cukr
1 kus jahodový džem
4 balíčky ztužovač za studena
125 gramů sladké oříšky
jahody
čokoládové hobliny
Postup

Korpus: Bílka vyšleháme do tuha, přidáme moučkový cukr a vyšleháme. Postupně přidáváme po jednom žloutku a vyšleháme. Přidáme mouku.

Pečeme na 175 st 40 minut.

Krém: Šlehačkovou smetanu si vyšleháme s moučkovým cukrem. Když je šlehačka brzy hotová, přisypeme ztužovač.

Korpus rozřízneme, potřeme jahodovým džemem, natřeme šlehačkou, ale ne vší, aby nám zůstalo i na potření dortu a na ozdobu.

Natřeme druhou část korpusu džemem a přendáme na krém.

Potom celý dort potřeme šlehačkou a posypeme sladkými praženými oříšky.

Dozdobíme zbytkem šlehačky, jahodami a hoblinami čokolády.





Ochutnejte také