Sandra Hvilová | Šlahačkový dort
Šlahačkový dort s jahodovým džemem, zdobený jahodami, sladkými oříšky a čokoládou
Ingredience
7 | kusy | vejce |
7 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
7 | polévkové lžíce | hladká mouka |
850 | mililitrů | šlehačková smetana |
7 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
1 | kus | jahodový džem |
4 | balíčky | ztužovač za studena |
125 | gramů | sladké oříšky |
jahody | ||
čokoládové hobliny |
Postup
Korpus: Bílka vyšleháme do tuha, přidáme moučkový cukr a vyšleháme. Postupně přidáváme po jednom žloutku a vyšleháme. Přidáme mouku.
Pečeme na 175 st 40 minut.
Krém: Šlehačkovou smetanu si vyšleháme s moučkovým cukrem. Když je šlehačka brzy hotová, přisypeme ztužovač.
Korpus rozřízneme, potřeme jahodovým džemem, natřeme šlehačkou, ale ne vší, aby nám zůstalo i na potření dortu a na ozdobu.
Natřeme druhou část korpusu džemem a přendáme na krém.
Potom celý dort potřeme šlehačkou a posypeme sladkými praženými oříšky.
Dozdobíme zbytkem šlehačky, jahodami a hoblinami čokolády.