Koláče

Medový mřížovník




Koláč mého dětství, maminka ho pekla často ale samozřejmě na velký plech (pak z dvojité dávky).

Ingredience
Těsto:
300 gramů hladká mouka speciál
2 kusy vejce
50 gramů Palmarin
125 gramů cukr práškový
2 polévkové lžíce med
1⁄2 čajová lžička soda bikarbona
1⁄2 čajová lžička perníkový pepř
Náplň:
150 gramů švestková povidla
1 polévková lžíce rum
K potření:
1 kus vejce
Postup

Tuk, med a cukr si rozpustím nad párou. Mouku prosejem se sodou bb a pepřem, přidám vajíčka a cukrovou hmotu. Vymíchám hladké těsto.

Kousek z těsta si odložím boom na mřížky, zbytek natlačím do okrouhlé formy.

Povidla rozmíchám s rumem a namažu na těsto. Okraje těsta přehnu asi 1 cm na povidla. Udělám si palic ze zbývajícího těsta az něj udělám mřížky na povidla.

Potřu rozšlehaným vajíčkem. Dám péct do vyhřáté trouby na 180 ° a pečeme přibližně 40 min.





Ochutnejte také