Oblíbená klasika větrníku v moderních chutích, neodoláte.
5 | kusy | vejce |
250 | mililitrů | voda |
1 | čajová lžička | sůl |
125 | gramů | máslo |
200 | gramů | hladká mouka |
400 | mililitrů | mléko |
1 | kus | kokosový pudink |
500 | mililitrů | šlehačka 33% |
70 | gramů | lyofilizované maliny |
250 | gramů | tvaroh jemný |
6 | polévkové lžíce | cukr práškový |
300 | gramů | moučkový cukr |
2 | polévkové lžíce | malinový sirup |
2 | polévkové lžíce | citrónová šťáva |
3 | polévkové lžíce | kokos jemně strouhaný |
-
Odpalováno těsto: Vodu, sůl a máslo dáme do hrnce a přivedeme k varu. Zahříváme a po roztátí másla přisypeme prosetou mouku, snížíme intenzitu ohřevu a těsto odpalujeme (mícháme vařečkou) 3-4 minuty. Mícháme ze strany na stranu, aby se odpařila voda a vznikla kompaktní hmota.
Těsto necháme vychladnout a poté postupně po jednom vmícháme vajíčka. Těsto přendáme do sáčku a nastříkáme větrníky na plech s pečícím papírem, pečeme 10 minut na 200 °C, poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20 minut. Upečené, vychladlé větrníky překrojíme.
-
Kokosově–tvarohový krém: Ze 400 ml mléka, 3 PL krystalového cukru a 1 pl kokosu a kokosového pudinku v prášku uvaříme pudink. Necháme vychladnout.
Šlehačku vyšleháme. Vyšleháme vychlazený pudink s 200 g tvarohu a smícháme s vyšlehanou 1/3 šlehačky.
-
Malinově–šlehačkový krém: Vyšlehanou šlehačku smícháme s rozmixovanými lyofilizovanými malinami a zbytkem tvarohu (50g) a podle chuti přidáme cukr max. 3 pl.
-
Poleva: 300 g moučkového cukru přidáme sirup a citrónovou šťávu, smícháme
-
Skládání: překrojíme větrník, nastříkáme krémy přiložíme ocukrovanou čepičku a dozdobíme kokosem nebo malinovým práškem
-
papáme