Dort pro milovníky máku zdobený šlehačkou.
Ingredience
| Korpus: | ||
| 5 | kusy | vejce |
| 160 | gramů | hladká mouka |
| 200 | gramů | mletý mák |
| 160 | gramů | krystalový cukr |
| 300 | mililitrů | mléko |
| 1 | balíček | prášek do pečiva |
| Nádivka 1: | ||
| 300 | mililitrů | mléko |
| 1 | balíček | čokoládový pudink |
| 150 | gramů | Nutella |
| Nádivka 2: | ||
| 500 | mililitrů | šlehačková smetana |
| 2 | balíčky | ztužovač |
| 100 | gramů | moučkový cukr |
| Na ozdobu: | ||
| bonbóny | ||
Postup
Korpus:
Mletý mák zalijeme horkým mlékem a necháme zchladit.
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mák namočený v mléce, mouku s práškem do pečiva a nakonec to vše smícháme se sněhem.
Pečeme při 160-180 stupňů 45 min. Necháme vychladit a rozřízneme na 3 části.
Nádivka 1:
Uvaříme pudink a ještě do teplého vmícháme Nutellu. Občas promícháme až vychladne.
Nádivka 2:
Šlehačky vyšleháme do tuha.
Korpus rozřízneme na 3 části plníme nádivka 1, pak nádivka 2. A vše ještě jednou.
Zbytkem šlehačky potřeme celý dort a ozdobíme podle fantazie.
Doplňující obrázky

