Tak měkoučký perník jste ještě nejedli. Slibuji!
Ingredience
400 | gramů | hladká mouka |
1 | čajová lžička | soda bikarbona |
2 | polévkové lžíce | kakao |
250 | gramů | moučkový cukr |
1 | balíček | kypřicí prášek do perníku |
1 | čajová lžička | skořice |
2 | kusy | vejce |
500 | mililitrů | mléko |
5 | polévkové lžíce | džem |
1 | decilitr | olej |
Dokončení: | ||
200 | mililitrů | smetana ke šlehání |
200 | gramů | čokoláda |
džem |
Postup
Pokud nemáte kypřicí prášek do perníku, dejte obyčejný kypřicí prášek a přidejte dvě čajové lžičky perníkového pepře.
Pokud máte moc kyselkavý džem, přidejte do těsta o lžíci moučkového cukru navíc. Máte-li džem sladký, dejte cukru podle receptu.
Vše spolu smícháme šlehačem s metličkami a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Nelekněte se, těsto je opravdu řídké. Pekla jsem na 180 stupních 40 minut.
Mírně vychladlý koláč potřeme džemem.
Smetanu dáme hřát a za stálého míchání v ní rozpustíme čokoládu, není třeba vařit, jen dobře rozpustit. Ještě teplé vylijeme na koláč a necháme ztuhnout.
Dobrou chuť!