Zákusky

Makové řezy se žloutkovou polevou




Docela chutná obměna klasických žloutkových řezů.

Ingredience
210 gramů máslo
170 gramů moučkový cukr
170 gramů mletý mák
170 gramů polohrubá mouka
1 balíček kypřicí prášek
130 mililitrů mléko
5 kusy bílek
špetka sůl
Poleva:
5 kusy žloutek
200 gramů moučkový cukr
Postup

Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Mák, mouku a kypřicí prášek smícháme dohromady. Do máslové hmoty postupně přiléváme mléko a zamícháme sypké suroviny, přimícháme i kůru z jednoho citronu. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který pomalu zapracujeme do těsta.

Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto vylijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 ° zhruba 20-30 minut.

Než se korpus peče, utřeme žloutky s moučkovým cukrem do pěny, kterou pak upečený, ještě horký korpus polijeme. Necháme vychladnout, dokud poleva neuschne.





Ochutnejte také