Docela chutná obměna klasických žloutkových řezů.
Ingredience
| 210 | gramů | máslo |
| 170 | gramů | moučkový cukr |
| 170 | gramů | mletý mák |
| 170 | gramů | polohrubá mouka |
| 1 | balíček | kypřicí prášek |
| 130 | mililitrů | mléko |
| 5 | kusy | bílek |
| špetka | sůl | |
| Poleva: | ||
| 5 | kusy | žloutek |
| 200 | gramů | moučkový cukr |
Postup
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Mák, mouku a kypřicí prášek smícháme dohromady. Do máslové hmoty postupně přiléváme mléko a zamícháme sypké suroviny, přimícháme i kůru z jednoho citronu. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který pomalu zapracujeme do těsta.
Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto vylijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 ° zhruba 20-30 minut.
Než se korpus peče, utřeme žloutky s moučkovým cukrem do pěny, kterou pak upečený, ještě horký korpus polijeme. Necháme vychladnout, dokud poleva neuschne.

