Martuška 123 | Kynutý koláček s jahodami a drobenkou
Jednoduchý koláček na kterém si i pochutnáte i se z něj najete. Tento je ozvláštněn nařezanými a zatočenými okraji aby i na talířku vypadal dobře.
Ingredience
| 300 | gramů | hladká mouka |
| 150 | mililitrů | mléko vlažné |
| 30 | gramů | máslo |
| 20 | gramů | droždí |
| 1 | kus | vejce |
| 1 | balíček | vanilkový cukr |
| 1 | kus | citron – kůra |
| 1 | špetka | sůl |
| 3 | polévkové lžíce | krystalový cukr |
| Náplň: | ||
| 200 | gramů | jahody |
| 1 | kus | vejce |
| Mrvenička: | ||
| 4 | polévkové lžíce | hladká mouka |
| 3 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
| 2 | polévkové lžíce | olej |
Postup
Z mléka cukru a droždí uděláme krásek. Potom zamícháme těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme na větší kruh, dáme ho na plech vystlaný pečícím papírem.
Dokola po obvodu kruhu okraje nařízneme každých cca 3 cm na délku asi 5 cm. Potom, po 2 nařezané sousední části navzájem stáčíme a ukládáme kolem kraje. Když máme hotové potřeme rozmíchaným vajíčkem.
Doprostřed dáme jahody a posypeme drobenkou. Pečeme na 190 st. cca 30 min.
Doplňující obrázky
Martuška 123
Výnos
1 kulatá forma

