Zákusky

BB oříškovo-karamelová roláda




Roláda bez mouky z BB pudinku s karamelovým krémem a oříšky

Ingredience
Těsto:
4 kusy vejce
100 gramů krystalový cukr
120 gramů BBpuding
Krém:
300 mililitrů mléko
4 polévkové lžíce krystalový cukr
1 balíček karamelový pudink
5 polévkové lžíce lískové ořechy mleté
250 gramů máslo
džem
Postup

Těsto:

Vajíčka vyšleháme s cukrem do husté pěny. Vařečkou vmícháme BB pudinkový prášek. Těsto natřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 5minut, ne více, aby se plát nevysušil, špatně by se stáčel do rolády.

Po upečení opatrně stáhneme papír, jemně posypeme moučkovým cukrem. Korpus otočíme na stranu jak se pekl as papírem stočíme do rolády. Necháme vychladnout.

Krém:

Ořechy nejprve umeleme a poté v suchém rendlíku pomalu osmahneme. Pozor, aby neshořely, necháme vychladnout.

Z mléka, cukru a karamelového pudinkového prášku uvaříme hustý pudink.

Do vychlazeného pudinku všleháme po částech máslo. Nakonec vmícháme 3 polévkové lžíce lískových ořechů.

Dokončení:

Vychlazený plát potřeme džemem, na džem navrstvíme rovnoměrně část krému. Zbytek krému použijeme k obetření rolády.

Roládu pomocí papíru stočíme.

Necháme v chladu zatuhnout a nakonec otřeme zbylým krémem a posypeme pomletými ořechy.





Ochutnejte také