Koláče

Brownies




Kusek kolace | Brownies

Čokoládové koláčky jsou čtvercové nebo obdélníkové čokoládové pečivo. Brownies se podávají v různých formách a mohou být buď křupavé nebo koláčové, v závislosti na jejich hustotě.

Brownies mají často, ale ne vždy, lesklou „kůži“ na vrchní kůře.

Ingredience
180 gramů máslo
200 gramů hořká čokoláda 70%
280 gramů krystal cukr
160 gramů polohrubá mouka
60 gramů kakao
3 kusy vajec
špetka sůl
Postup

Nad párou rozpustíme máslo s čokoládou a přidáme špetku soli.

Vajíčka s cukrem vyšleháme do velmi tuhé pěny.

Mouku a kakao smícháme spolu.

Do pěny z vajíček a cukru přimícháme vychlazenou rozpuštěnou čokoládu (já to dělám mixérem na malých otáčkách) a postupně přidáváme mouku s kakaem.

Hotovou směs na brownies vylijeme do čtvercové formy (24 x 24 cm) vystlané pečícím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °c cca 35 – 40 min, dokud vrch není prasklý a křupavý.

Nechte vychladnout ve formě a poté nakrájejte na 15 čtverců.
Dobrou chuť.

Výnos
1 plech 24×24 cm





Ochutnejte také