Zákusky

Červené řezy




Svěží řezy pro každou příležitost

Ingredience
Korpus:
5 kusy vejce
150 gramů krystalový cukr
1 kus červená řepa
125 mililitrů minerálka
125 mililitrů olej
300 gramů polohrubá mouka
1 balíček prášek do pečiva
K potření:
povidla
Náplň:
500 mililitrů smetana ke šlehání
100 gramů bílá čokoláda
1 balíček ztužovač
250 gramů mascarpone
Na ozdobu:
bonbóny
Postup

Žloutky smícháme s cukrem, přidáme olej, vodu červenou řepu, kterou jsme den dopředu uvařili a rozmixovali, mouku promíchanou s práškem.

Do pečiva a nakonec lehce přimíchán sníh s bílků. Pečeme při 200 ´C asi 30 min. plech 30×40 cm.

Smetanu si den dopředu uvaříme s bílou čokoládou a necháme s lednici. Potom vyšleháme tuhou šlehačku, do které lehce přimícháme mascarpone.

Korpus potřeme marmeládou, na to dáme 1/3 nádivky. Ostatní nádivkou ozdobíme řezy a posypeme bonbóny.





Ochutnejte také