Čokoládově višnový dortík s lehkým kremem
Korpus: | ||
7 | kusy | vejce |
7 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
5 | polévkové lžíce | mouka |
2 | polévkové lžíce | kakao |
50 | gramů | čokoláda |
Krém: | ||
500 | gramů | mascarpone |
400 | mililitrů | šlehačková smetana |
200 | gramů | čokoláda |
Dokončení: | ||
kus | višňový kompot | |
100 | gramů | čokoláda |
30 | mililitrů | šlehačková smetana |
Korpus:
Upečeme si klasický korpus ze 7 vajec. Bílky vyšleháme do tuha, přidáme cukr, zašleháme postupně žloutky, které přidáváme po jednom. Přidáme mouku, kakao a 50 g nastrouhané čokolády. Pečeme na 175 st.
Krém:
Šlehačkovou smetanu, mascarpone a vychladlou rozehřátou čokoládu (200g) spolu vyšleháme.
Vychladlý korpus přeřízneme na 3 části. První plat polijeme šťávou z kompotu, potřeme krémem, naskládáme višně a zakryjeme krémem.
Přelozíme druhý plát a postup opakujeme. Celý dort potřeme krémem a dáme pořádně ztuhnout do chladničky, nejlépe přes noc.
Poleva:
30 ml šlehačkové smetany si zahřejeme a přidáme k ní 100 g nalámané čokolády. Celý dort potřeme polevou a libovolně ozdobíme.