Višně a čokoláda jsou vždy skvělá volba. Forma s vlnitým okrajem má své kouzlo, ale v pohodě můžete použít i obyčejnou kulatou formu.
Korpus: | ||
3 | kusy | vejce |
100 | gramů | třtinový cukr |
1 | kus | vanilkový cukr |
3 | polévkové lžíce | olej |
3 | polévkové lžíce | mléko |
135 | gramů | polohrubá mouka |
15 | gramů | kakao |
1 | čajová lžička | prášek do pečiva |
Ganache: | ||
125 | mililitrů | šlehačková smetana |
100 | gramů | hořká čokoláda |
Dokončení: | ||
750 | gramů | višně |
1 | balíček | čiré želé na 250 ml |
Višně nebo třešně omyjeme a odpeckujeme.
Korpus:
Vajíčka s cukrem vyšleháme do husté pěny a krátce přimícháme olej. Na nižších otáčkách přimícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
Kulatou vlnitou formu důkladně vymažeme a vysypeme moukou. Rozetřeme hmotu na korpus a pečeme při teplotě cca 180 °C cca 20 minut nebo podle zkušeností se svou troubou.
Chvíli necháme vychladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku.
Ganache:
Smetanu zahřejeme a horkou zalijeme nalámanou čokoládu. Necháme chvíli postát a důkladně utřeme.
Plnění:
Na vychlazený korpus rozetřeme ganache a rozložíme na něj vypeckované třešně nebo višně.
Želé připravíme podle návodu na obalu, můžete k vodě přidat 1 PL citrónové šťávy.
Vlažným želé polijeme ovoce, hlavně na krajích postupujeme opatrně, abychom želé nelili na nepotřený okraj korpusu. Ale pokud ho lijete těsně před fází ztuhnutí i na korpusu rychle ztuhne. Necháme ztuhnout chvíli v chladničce.
Podáváme se šlehačkou.