Koláče

Hrnková bublanina s želatinou




Zuzanka 311

Rychlý a jednoduchý koláč s kompotem a želatinou ze Zlatého klasu.

Ingredience
1 hrnek krystalový cukr
2 hrníčky polohrubá mouka
1 hrnek mléko
1 decilitr olej
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček kypřicí prášek
2 kusy vejce
kompot
Želatina:
kompotová šťáva
voda
1 balíček Zlatý klas
2 polévkové lžíce krystalový cukr
Postup

Všechny suroviny utřeme na hladké těsto, které vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Poklademe na něj okapané ovoce z kompotu a dáme péct na 200° zhruba 15 min.

Zda je koláč upečený zjistíme tak, že do něj píchneme párátkem a když je párátko čisté a suché, tak koláč je hotový. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

Šťávu z kompotu odměříme a dolijeme vodou, abychom měli 500 ml. Z toho množství odebereme asi 2dl a rozmícháme v tom zlatý klas, zbylou šťávu dáme vařit spolu s cukrem.

Když zavře, přilijeme zlatý klas a uvaříme do zhoustnutí. Vlažnou želatinu vylijeme na koláč a necháme vychladnout a ztuhnout.





Ochutnejte také