Zuzanka 311
Rychlý a jednoduchý koláč s kompotem a želatinou ze Zlatého klasu.
Ingredience
| 1 | hrnek | krystalový cukr |
| 2 | hrníčky | polohrubá mouka |
| 1 | hrnek | mléko |
| 1 | decilitr | olej |
| 1 | balíček | vanilkový cukr |
| 1 | balíček | kypřicí prášek |
| 2 | kusy | vejce |
| kompot | ||
| Želatina: | ||
| kompotová šťáva | ||
| voda | ||
| 1 | balíček | Zlatý klas |
| 2 | polévkové lžíce | krystalový cukr |
Postup
Všechny suroviny utřeme na hladké těsto, které vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Poklademe na něj okapané ovoce z kompotu a dáme péct na 200° zhruba 15 min.
Zda je koláč upečený zjistíme tak, že do něj píchneme párátkem a když je párátko čisté a suché, tak koláč je hotový. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Šťávu z kompotu odměříme a dolijeme vodou, abychom měli 500 ml. Z toho množství odebereme asi 2dl a rozmícháme v tom zlatý klas, zbylou šťávu dáme vařit spolu s cukrem.
Když zavře, přilijeme zlatý klas a uvaříme do zhoustnutí. Vlažnou želatinu vylijeme na koláč a necháme vychladnout a ztuhnout.

