Jahodový nepečený zákusek s mascarpone krémem, jahodami a keksovým základem.
Ingredience
120 | gramů | máslové sušenky |
60 | gramů | máslo |
500 | gramů | mascarpone |
250 | mililitrů | šlehačková smetana |
400 | gramů | jahody |
2 | balíčky | Smeta-fix |
3 | plátky | želatina |
moučkový cukr | ||
Na ozdobu: | ||
jahody |
Postup
Máslovy sušenky rozmixujeme a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Směs dáme do dortové formy pořádně popřitlačujeme.
Jahody si dáme vařit, rozmixujeme je a přidáme do krému. 200ml si odebereme na vrch.
Krem: mascarpone, sl.smetana, praskový cukr dle chuti, ztužovací a přidáme rozmixované jahody.
Krem natřeme na keksový základ.
Na vrch zákusku si ohřejeme 200ml rozmixovaných jahod a přidáme k nim plátkovou zelatinu necháme roztát a trochu vychladnout a nalijeme na krem. Libovolně zakusek ozdobíme