Nedávno mě okouzlily tyto sušenky a nedalo mi nevyzkoušet je. I když možná vypadají komplikovaně, ve skutečnosti se připravují velmi jednoduše
550 | gramů | hladká mouka |
1 | čajová lžička | prášek do pečiva |
200 | gramů | moučkový cukr |
250 | gramů | máslo |
1 | kus | vejce |
trochu | citrónová kůra | |
1 | čajová lžička | vanilkové aroma |
kakao | ||
špetka | sůl |
Ze všech surovin (kromě kakaa) zpracujeme těsto. 2/3 těsta zamotáme do fólie a odložíme do chladničky. Nyní následuje ta zajímavější část.
Těsto, které nám zůstalo opět rozdělíme na dvě části. Jednu menší (1/3) a jednu větší (2/3).
Do menší části přidáme 1 pl holandského kakaa a dobře jej zpracujeme. To bude světlejší těsto. Do většího těsta přidáme černé kakao a také jej dobře zpracujeme do těsta.
Obě hmoty zamotáme do fólie a dáme do chladničky alespoň na 30 min.
Po odstátí těsta vyjmeme z chladničky a nejprve si připravíme leopardí “skvrny”.
Větší tmavší těsto rozválíme na tloušťku asi 0.5 cm a ze světlejšího uděláme váleček o tloušťce asi jako prst. Ten pak dáme na tmavší těsto a srolujeme ho.
Tuto roli pak krájíme na tenké kroužky, které následně ukládáme na světlé těsto, které jsme také rozválili na tloušťku 0.5 cm. Válečkem přitlačíme a lehce přejedeme po cestě, aby se tmavé těsto dostalo do světlého.
Hotové sušenky pečeme na plechu s papírem na 175C. Více chutných receptů na instagramu @frommykitchendotcom