Zákusky

Malinová roláda ve stylu růžových řezů




katarinalucanova | Bezlepková malinová roláda

Oblíbené růžové řezy jako svěží bezlepková a bezlaktózová malinová roláda.

Ingredience
Těsto:
4 kusy vejce
100 gramů krystalový cukr
100 gramů malinový pudink
Náplň:
250 gramů mascarpone bezlaktózové
250 gramů šlehačka bezlaktózová
3 balíčky vanilkový cukr
malinový džem
maliny
Postup

Těsto: Vajíčka vyšleháme s cukrem do husté pěny. Vařečkou vmícháme pudinkový prášek. Těsto natřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 5minut, ne více, aby se plát nevysušil, špatně by se stáčel do rolády.

Po upečení opatrně stáhneme papír, jemně posypeme moučkovým cukrem. Korpus otočíme na stranu jak se pekl as papírem stočíme do rolády. Necháme vychladnout.

Krém: Mascarpone a šlehačku vyšleháme s vanilínovým cukrem na hustý krém.

Dokončení: Vychlazený plát potřeme malinovým džemem, na džem navrstvíme rovnoměrně část krému. Zbytek krému použijeme na ozdobení nebo obetření rolády. Na kraj kde začneme roládu stáčet poklademe maliny. Roládu pomocí papíru stočíme. Necháme v chladu zatuhnout a nakonec ozdobíme se zbytkem krému a malin.





Ochutnejte také