Vánoční cukroví ve zdravější verzi.
Ingredience
150 | gramů | ořechy vlašské mleté |
1 | polévková lžíce | holandské kakao |
trochu | perníkový pepř | |
1 | čajová lžička | prášek do pečiva s vinným kamenem |
150 | mililitrů | kokosové mléko |
3 | kusy | vejce |
trochu | vanilkový lusk | |
1 | špetka | sůl |
1 | polévková lžíce | máslo |
1 | kus | banán |
1 | kus | mrkev |
trochu | rum | |
trochu | kokos |
Postup
- Všechny suché ingredience dáme do mísy a promícháme.
- Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli.
- Do suché směsi přidáme žloutky, vanilkovou dřeň, rozmíchané kokosové mléko, vychladlé, v mikrovlnce rozpuštěné máslo, nastrouhanou mrkev, rozmačkaný banán, rum a ručně vařečkou utřeme. Nakonec opatrně přidáme vyšlehané bílky.
- Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, na který jsem předtím rozložila nastavitelný rám na rozměry cca 20×30 cm.
- Pečeme v předehřáté troubě na 175-180 ° C asi 30 minut nebo podle své trouby. Kontrolujeme špejlí.
- Upečený koláč necháme na 3/4 vychladnout na mřížce, poté složíme rám, pomocí formičky na vykrajování ve tvaru kruhu o průměru cca 4-5 cm povykrajujeme za sebou bez mezer měsíčky a posypeme strouhaným kokosem.
- Dobrou chuť!