Skvělá vanilková chuť. Zákusek vhodný pro výjimečnou příležitost.
Korpus: | ||
150 | gramů | máslo |
100 | gramů | krystalový cukr |
4 | kusy | žloutek |
4 | polévkové lžíce | mléko |
1 | čajová lžička | vanilkový extrakt |
150 | gramů | hladká mouka extra speciál |
1 | čajová lžička | kypřicí prášek |
Bílkový sníh: | ||
4 | kusy | bílek |
200 | gramů | krystalový cukr |
50 | gramů | mandlové lupínky |
Krém: | ||
500 | mililitrů | mléko |
60 | gramů | vanilkový pudink |
3 | polévkové lžíce | krystalový cukr |
250 | mililitrů | šlehačka 33% |
Na dvojitý korpus si vyšleháme změklé máslo a cukr do bledé pěny, a poté do směsi zašleháme po jednom žloutky. Přilijeme mléko, vanilkový extrakt a opět vyšleháme.
Ke žloutkové směsi prosejeme mouku s kypřicím práškem a na menších otáčkách vyšleháme tužší těsto, které rozetřeme na plech (30x40cm) vyložený pečícím papírem.
Bílková vrstva: Bílky vyšleháme do pěny a postupně po třetinách na vyšších otáčkách přišleháme cukr, dokud nezískáme lesklý a tuhý sníh, který rozetřeme na žloutkové těsto a posypeme mandlovými lupínky.
Vložíme do trouby na 170 °, kde se dvojitý korpus bude péct 30-40 minut. Korpus necháme na plechu úplně vychladnout. Vychladlý korpus překrojíme příčně na polovinu, abychom získali dva stejné pláty.
Krém: z mléka, vanilkového pudinku a cukru uvaříme pudink, který zakryjeme potravinovou fólií, aby se nevytvořila kůže. Necháme vychladnout. Vychladlý prošleháme a ručně přimícháme vyšlehanou šlehačku.
Na jednu polovinu korpusu naneseme krém a přiložíme druhou polovinu korpusu bílky vzhůru. Uložíme do chladu alespoň na 3 h.