Zákusky

Malinově kokosové větrníky




Oblíbená klasika větrníku v moderních chutích, neodoláte.

Ingredience
5 kusy vejce
250 mililitrů voda
1 čajová lžička sůl
125 gramů máslo
200 gramů hladká mouka
400 mililitrů mléko
1 kus kokosový pudink
500 mililitrů šlehačka 33%
70 gramů lyofilizované maliny
250 gramů tvaroh jemný
6 polévkové lžíce cukr práškový
300 gramů moučkový cukr
2 polévkové lžíce malinový sirup
2 polévkové lžíce citrónová šťáva
3 polévkové lžíce kokos jemně strouhaný
Postup
  1. Odpalováno těsto: Vodu, sůl a máslo dáme do hrnce a přivedeme k varu. Zahříváme a po roztátí másla přisypeme prosetou mouku, snížíme intenzitu ohřevu a těsto odpalujeme (mícháme vařečkou) 3-4 minuty. Mícháme ze strany na stranu, aby se odpařila voda a vznikla kompaktní hmota.

    Těsto necháme vychladnout a poté postupně po jednom vmícháme vajíčka. Těsto přendáme do sáčku a nastříkáme větrníky na plech s pečícím papírem, pečeme 10 minut na 200 °C, poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20 minut. Upečené, vychladlé větrníky překrojíme.

  2. Kokosovětvarohový krém: Ze 400 ml mléka, 3 PL krystalového cukru a 1 pl kokosu a kokosového pudinku v prášku uvaříme pudink. Necháme vychladnout.

    Šlehačku vyšleháme. Vyšleháme vychlazený pudink s 200 g tvarohu a smícháme s vyšlehanou 1/3 šlehačky.

  3. Malinověšlehačkový krém: Vyšlehanou šlehačku smícháme s rozmixovanými lyofilizovanými malinami a zbytkem tvarohu (50g) a podle chuti přidáme cukr max. 3 pl.

  4. Poleva: 300 g moučkového cukru přidáme sirup a citrónovou šťávu, smícháme

  5. Skládání: překrojíme větrník, nastříkáme krémy přiložíme ocukrovanou čepičku a dozdobíme kokosem nebo malinovým práškem

  6. papáme

Doplňující obrázky
Malinově kokosové větrníky, Recepty na zákusky, Maria Rosiera, 1





Ochutnejte také